📍  OSB Amsterdam
🗓️  25 en 26 mei 2024
🎟️  Gratis toegang
— Aanmelden is gesloten —

📍  OSB Amsterdam
🗓️  25 en 26 mei 2024
🎟️  Gratis toegang
— Aanmelden is gesloten —

The Urban Scientist is een gratis tweedaags kinderfestival voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, gericht op experimenten in Amsterdam Zuidoost.

De kinderen gaan aan de slag als echte wetenschappers. Hoe leuk is dat! Ze maken kennis met natuurkundige en scheikundige proefjes die ze na het festival helemaal zelf uit kunnen voeren. Alle experimenten zijn namelijk mogelijk met huis en tuin benodigdheden. Er zullen verschillende optredens zijn, eten en drinken, een wedstrijd en na afloop krijgen de kinderen een goodiebag vol ideeën mee naar huis. Ook ouders zijn welkom! 

Natuurlijk zijn er aan het festival, naast plezier, ontwikkelingsgerichte doelen verbonden: 

  • Het aansluiten bij en vergroten van, het onderzoekend vermogen van kinderen.
  • Leren van en met elkaar. (Het stimuleren van de zone van naaste ontwikkeling).
  • Een vroege kennismaking met de wetenschap, gericht op natuur- en scheikunde.

Dit jaar is de editie nog spectaculairder gezien wij ook samen met Amsterdam haar 750 jaar bestaan willen vieren. En hoe? Natuurlijk door wetenschappers die geboren en getogen zijn in Amsterdam in de spotlight te zetten. Het gaat hierbij niet alleen om wetenschappers van toen, maar ook van nu. De kinderen kunnen tijdens het festival een speurtocht doen waarbij ze kennis maken met wetenschappers van toen en er is een heuse interactieve meet en greet met wetenschappers van nu. Dit natuurlijk ook met het doel de kinderen en diens ouders te inspireren.